Stižu prvi A350 za Emirates: Poznato kada i gde će leteti

Foto: Emirates

Avio-kompaniji Emirates će u drugoj polovini ove godine biti isporučeni prvi naručeni Airbusi A350. Prevoznik iz Dubaija saopštio je na kojim linijama će novi Airbus širokotrupci leteti, a među prvim destinacijama nalazi se i nekoliko gradova u Evropi.

Emirates navodi da se isporuka prvog Airbusa A350 očekuje u septembru 2024. godine, a do marta naredne godine u flotu treba da stigne ukupno deset aviona. Inauguralni let će prema aktuelnim planovima biti obavljen 15. septembra na ruti između Dubaija i Bahreina. Dan kasnije, Emiratesov A350 će saobraćati na liniji za Kuvajt.

Svega mesec dana kasnije, tačnije 27. oktobra, Airbusi A350 će leteti iz Dubaija ka Ahmedabad i Mumbaju u Indiji.

Foto: Emirates

Foto: Emirates

Emiratesovi novi avioni treba u ovoj kalendarskoj godini da stignu i do Starog kontinenta. Emirates je saopštio da će, počevši od 4. novembra, koristiti Airbuse A350 na ruti za Edinburg. Od 1. decembra, na listi destinacija do kojih lete Emiratesovi A350 biće dodati Lion, Bolonja ali i Muskat.

Avio-kompanija iz UAE će takođe slati Airbuse A350 i ka Kolombu počevši od 1. januara naredne godine.

U Emirates navode da će sa dolaskom novih letelica najavljivati još destinacija u budućnosti. Prevoznik je naručio ukupno 65 Airbusa A350 u verziji -900 za koje  tvrdi da će imati izuzetno luskuznu kabinu. Prvih deset Airbusa A350 će imati po 32 sedišta biznis klase, 21 sedište u premium ekonomskoj kao i 259 sedišta u klasičnoj ekonomskoj klasi.

Foto: Emirates

06.05.2024.