Sentra Airways leti iz Mančestera za Ganu

Britanski startap avioprevoznik Sentra Airways iznajmio je svoj prvi avion jer planira da ove zime započne direktne letove između Mančestera i Gane.  Avion je nabavljen od Air Lease Corporation (ALC) i njegova isporuka je planirana ovog leta. Ovo je ujedno i prvi avion koji se pridružio floti Sentra Airways -a.

Bruce Fenton, izvršni direktor Sentra Airways izjavio je povodom skorog starta nove kompanije:

„Želeli bismo da izrazimo našu zahvalnost ALC-u što je naš partner u zakupu za prvi Sentra Airways A330-200. Radujemo se daljoj saradnji sa ALC-om i kompletiranju regulatornih odobrenja kako bismo kasnije ove godine dobili naš britanski AOC sertifikat.“

Prevoznik se nada da će krajem ove godine pokrenuti letove između Mančestera i Akre u Gani, nakon čega će uslediti dalje afričke destinacije i mogući letovi za SAD.

Lauren Kervick, pomoćnica potpredsednika marketinga kompanije Air Lease Corporation, izjavila je nakon sklapanja ugovora o lizingu:

„ALC sa zadovoljstvom objavljuje ovaj zakup za jedan A330-200 sa Sentra Airways -om. Sentra ima uzbudljiv rast i poslovni plan koji se planira od Ujedinjenog Kraljevstva do Zapadne Afrike, i radujemo se rastu naše poslovne saradnje u  narednim godinama.“

15.04.2022.