Evropa

SriLankan otvara liniju za Moskvu

Kompanija SriLankan Airlines planira da otvori liniju između Kolomba (BIA) i Moskve (DME). Letovi ga Domodedovu startuju krajem ovog meseca a na liniji će saobraćati širokotrupni Airbus A330-300 sa 28 mesta u biznis i 269 sedišta u ekonomskoj klasi. Prevoznik sa Šri Lanke će obavljati smo jedan nedeljni let između dva grada a postoji mogućnost da se broj polazaka poveća ukoliko za to bude bilo dovoljno potražnje. Na aerodromu Moskva Domodedovo je prisutno još nekoliko prevoznika iz oneworld alijanse kojoj SriLankan Airlines pripada pa bi putnici sa Šri Lanke imali mogućnost da presedaju na druge linije partnerskih avio-kompanija.

“Obnavljanje linije koja povezuje Kolombo i Moskvu veza je koja neće samo olakšati putovanja već će biti podsticaj za izgradnju bližih bilateralnih poslovnih veza između dve zemlje. Verujemo da bi povratak u Moskvu otvorio priliku za obe zemlje, a putnici bi mogli da iskuse istorijsko nasleđe naroda Šri Lanke i Rusije,” izjavio je prvi čovek SriLankan-a Ashok Pathirage.

SriLankan Airlines je prvi put pokrenuo letove za Moskvu 2011. godine i to preko aerodroma Dubai. Linija je već 2013. godine postala direktna ali je svega dve godine kasnije ukinuta. Vezu između Kolomba i Moskve su do pandemije korona virusa održavale ruske avio-kompanije kao što su Aeroflot, AZUR i Royal Flight Airlines. Međutim, ruski nacionalni avio-prevoznik je ukinuo ovu liniju u martu prethodne godine pa su Moskva i Kolombo ostali bez direktne avio-veze.

08.07.2021.