Spirit Airlines preuzeo svoj 200. avion

Spirit Airlines

Spirit Airlines je preuzeo svoj 200. avion, što predstavlja istorijsku prekretnicu za američkog niskotarifnog prevoznika. Airbus A320neo sa registracijom N973NK sastavljen je na finalnoj liniji za sklapanje (FAL) koju evropski proizvođač poseduje u Mobileu, Alabama.

Novi avion je primljen u Spiritov pogon za održavanje na aerodromu u Detroitu, gde će biti pripremljen za puštanje u upotrebu. Avio-kompanija velikom brzinom povećava svoju flotu, budući da je tokom 2022. godine dobila 16 aviona, a do 2023. planira dodati još 26 aviona.

„Naši novi avioni sa štedljivim gorivom omogućavaju nam da ispunimo obećanje da svojim klijentima ponudimo pristupačno i odlično iskustvo. Spirit piloti zaista uživaju u upravljanju našom modernom flotom aviona i želimo da se zahvalimo Airbusu na njihovom dugoročnom partnerstvu. Takođe bih želeo odati priznanje svim članovima naše porodice Spirit i poslovnim partnerima koji pripremaju naše avione za servis i održavaju ih u vrhunskom stanju uz sigurnost kao glavni prioritet”, rekao je Ted Christie, predsednik i izvršni direktor Spirit Airlinesa .

07.05.2023.