Azija

SpiceJet povećava flotu

Indijski niskotarifni prevoznik SpiceJet planira da poveća svoju flotu sa još 50 aviona. Kompanija je potpisala Memorandum o razumevanju sa njujorškom investicionom firmom Avenue Capital o finansiranju 50 novih aviona koje će naručiti SpiceJet. Novi sporazum između SpiceJet-a i Avenue Capital-a će stvoriti “strateški savez u pogledu finansiranja, kupovine i prodaje i povratnog zakupa 50 novih aviona po narudžbi avio-kompanije”, piše u izjavi indijskog giganta.

“Oduševljeni smo što smo sklopili ovaj strateški savez sa Avenue Capital Group i radujemo se bliskoj saradnji sa njima. Ovaj savez će osigurati neometano povećavanje broja aviona u našoj floti i pomoći će nam da planiramo bolje na duži rok,” rekao je predsednik i generalni direktor SpiceJet-a Ajay Singh.

SpiceJet još uvek nije saopštio koje avione planira da nabavi. Flota avio-kompanije se sastoji od 99 aviona a većinu letelica čine Boeinzi 737 kao i Dash 8 regionalni propelerci. SpiceJet koristi jedan Airbus A340 kao i Airbus A321. Prevoznik je takođe veliki naručilac Boeinga 737 MAX a a broj poručenih aviona iznosi 136 od čega je već 7 dostavljeno.

01.04.2021.