SpiceJet dolazi u Evropu

Indijska niskotarifna avio-kompanija SpiceJet će uskoro pokrenuti svoje prve linije ka Evropskoj uniji. Naime, prevoznik iz Indije je u svom rezervacionom sistemu otvorio prodaju karata za dve destinacije u Evropi, tačnije Italiji. Plan SpiceJet-a je da od novembra krene sa linijama Amritsar – Milano(BGY) i Amritsar – Rim(FCO) sa svojim modernim Boeinzima 737 MAX 8.

Letovi ka aerodromu Orio Al Serio u blizini Milana startuju već u subotu 12. novembra i ova linija će se u početku obavljati samo jednom nedeljno dok se u decembru dodaje još jedan let i to utorkom. Linija ka italijanskoj prestonici kreće dan ranije, u petak 11. novembra i na ovoj ruti je planiran samo jedan nedeljni polazak koji će kroz nedelju dana biti prebačen na sredu.

Na obema linijama će saobraćati Boeinzi 737 MAX 8 sa 189 sedišta u ekonomskoj klasi. Na svom putu do Evrope i nazad, avion će imati međusletanje u Tbilisiju pa će tako put ka Italiji trajati više od 11 sati dok će povratak u Indiju biti nešto kraći i trajaće 9 sati.

08.11.2022.