Southwind Airlines počeo da leti ka Gruziji

Foto: Southwind Airlines

Turska start-up kompanija Southwind Airlines započela je redovne čarter letove između Antalije i glavnog grada Gruzije, Tbilisija. Prevoznik je najavio da će na ovoj ruti saobraćati jednom nedeljno i to sa Airbusom A321 koji će prevoziti gruzijske turiste do obale Mediterana. Letovi na ovoj ruti će se obavljati sve do 25. septembra ali postoji mogućnost da linija postane celogodišnja.

Pored Southwind Airlines-a na liniji saobraća i Pegasus Airlines, drugi najveći prevoznik u Turskoj. Letovi Pegasusa obavljaju se pet puta nedeljno, a od septembra će na ruti biti šest nedeljnih polazaka.

Southwind Airlines leti na još nekoliko destinacija iz Antalije, a većina letova se obavlja ka Rusiji. Novi start-up želi da iskoristi ogroman potencijal ruskog tržišta koje je od početka rata u Ukrajini izolovano od zapadnog sveta i koje više nije povezano sa najvažnijim centrima u Evropi i SAD. Ruski turisti čine većinu putnika Southwind Airlines-a koji sa svoja tri aviona povezuje Ufu, Perm i Novosibirsk sa sunčanom Antalijom.

Foto: Southwind Airlines

22.08.2022.