Severna Amerika

Southwest proslavio 50 godina postojanja

Southwest Airlines je u petak organizovao proslavu povodom 50 godina od svog prvog leta. Proslava je održana u Southwestovom hangaru na aerodromu Hjuston (HOU) gde je prvi put prikazan Boeing 737-800 u specijalnoj “slavljeničkoj” kolor šemi. Kako bi prikladno obeležio svoj pedeseti rođendan, Southwest je odlučio da jedan avion u floti ofarba u specijalnu šemu nazvanu Freedom One na kojoj je oslikana zastava Sjedinjenih Američkih Država. Izvršni direktor avio-kompanije kaže da je nova kolor šema posvećena svim veteranima američke vojske.

Zaposleni u Southwest Airlinesu su povodom ovog jubileja dobili 50000 poena na njihovoj Rapid Rewards kartici lojalnosti koji se mogu iskoristiti za sve letove u mreži niskotarifne avio-kompanije.

“Southwest je revolucionisao putničku industriju od našeg prvog leta 18. juna 1971. godine, vremena kada je manje od 15% Amerikanaca ikada putovalo avionom. Ljudi iz Southwesta su demokratizovali nebo prijateljskim, pouzdanim i pristupačnim vazdušnim putovanjima…” izjavio je CEO Gary Kelly.

Southwest Airlines je započeo svoje prve operacije davne 1971. godine i to na trougaonoj liniji Dalas- San Antonio – Hjuston. Kompanija je od tada doživela ogromnu ekspanziju u Teksasu ali i drugim državama na jugu SAD gde je postala prepoznatljiva po svojim jeftinim letovima.

20.06.2021.