Silk Way West Airlines naručuje nove teretnjake

Foto: Boeing

Kompanija Silk Way West Airlines iz Azerbejdžana potpisala je narudžbu sa Boeingom za dva teretna  B777-8 sa opcijom za koš dve dodatne letelice. U saopštenju koje je objavila azerbejdžanska cargo avio-kompanija navodi se da je isporuka aviona planirana za 2029. i 2030. godinu. Narudžbina čini Silk Way West Airlines prvim kupcem u Centralnoj Aziji koji je se odlučio za Boeingov najnoviji teretni širokotrupni avion.

Saopštenje je usledilo nakon kupoprodajnog ugovora za pet Boinga 777 koji je avio-kompanija potpisala u aprilu 2021. godine i narudžbine za dva teretna Airbusa A350 ozvaničena ovog juna.

„Zadovoljstvo nam je da objavimo ovu porudžbinu sa našim dugogodišnjim partnerom Boeingom i postanemo jedan od prvih kupaca na svetu za najnoviji teretni avion. Ove godine Silk Way West Airlines slavi svoju 10. godišnjicu, a tokom protekle decenije koristili smo flotu koja se sastoji samo od Boeing aviona. Današnji sporazum odražava naše tekuće ulaganje u Boeingove vodeće teretne avione na tržištu,“ izjavio je je predsednik Silk Way Grupe Zaur Akhundov.

Foto: Boeing

10.11.2022.