Šef Rajanera: Boing da se na zaj***va inače će izgubiti porudžbine

Foto: Piotr Mitelski/Ryanair

Američki proizvođač aviona Boing je u svom finansijskom izveštaju za treći kvartal ove godine saopštio da će do kraja godine isporučiti manji broj letelica što se jednom od njegovih najvećih kupaca, Rajaneru, to nije dopalo.

Šef Rajaner Grupe Majkl O’Liri uputio je oštre kritike na račun Boinga koji će prema sadašnjim planovima do kraja godine isporučiti i do 50 aviona manje nego što je inicijalno planirao.

„Boing mora da se sabere i počne da isporučuje ove avione na vreme. Imao sam mnogo razumevanja prema Boingu. MAX je bio prizemljen dve godine, ali to je bilo pre dve godine. Vreme je da se prestanu da se zaj***vaju i počnu da isporučuju ove letelice“, rekao je O’Liri za britanski The Telegraph.

Prvi čovek grupacije je izjavio da bi po važećim planovima Boing trebao da isporuči 57 B737 MAX do aprila naredne godine što bi pomoglo Rajaneru da se spremi za prometnu letnju sezonu. Majkl O’Liri sada očekuje dolazak letelica do kraja juna i preti da ukoliko isporuke pređu u jul i avgust da avio-kompanija neće preuzeti letelice.

Foto: Piotr Mitelski/Ryanair

31.10.2023.