Scoot flight poleteo bez 35 putnika

Let 18.01.2023. na destinaciji koja povezuje severnoindijski grad Amritsar u Pendžabu sa Singapurom, aviokompanije Scoot flight, obavljen je , ali na njemu nije bilo čak 35 putnika koji su imali rezervisane karte za njega.

Naime, kako su saopštili u ovoj avio-kompaniji, nesporazum je nastao u komunikaciji između turističke agencije koja je organizovala putovanje i samih putnika, odnosno, putnici nisu bili obavešteni o promeni termina za let, i nisu se pojavili na vreme na aerodromu. Let je prvobitno imao vreme polaska u 19:55, a poleteo je u 16:40. Avio-kompanija je, kako se izveštava, obavestila sve putnike o promeni rasporeda putem e-pošte, ali agent nije saopštio promenu vremena putnicima. Avio-kompanija ipak nije ostavila putnike na cedilu i u toku dana im je obezbedila let sa drugim avionom.

Niskobudžetna podružnica Singapur Airlinesa, Scoot povezuje nekoliko indijskih gradova sa Singapurom putem direktnih letova. Osim Amritsara, Scoot-ova indijska mreža uključuje Tiruchirappalli, Hiderabad, Coimbatore, Trivandrum i Visakhapatnam.

19.01.2023.