Sautvest dozvoljava punijim putnicima da besplatno rezervišu dodatno sedište

Niskotarifna avio-kompanija Sautvest Erlajns našla se u žiži američke javnosti zbog politike rezervacije sedišta za gojaznije ljude. Na TikToku i drugim društvenim mrežama influenseri hvale američkog prevoznika jer dozvoljava punijim putnicima da rezervišu dodatno mesto u avionu kako bi se osećali komfornije i kako zbog svoje veličine ne bi ometali putnike do njih.

Sautvest daje mogućnost gojaznim osobama da rezervišu još jedno mesto u avionu ali im ostavlja izbor da nakon leta refundiraju jednu od kupljenih karata.

„Ako ne želite da rezervišete dodatno sedište unapred, imate mogućnost da kupite samo jednu kartu, a zatim da razgovarate o vašim potrebama sa agentom za korisničku podršku na gejtu. Ako se utvrdi da je potrebno drugo (ili treće) sedište, biće vam obezbeđeno besplatno dodatno mesto,” navodi američka avio-kompanija.

Društvene mreže trenutno su pune video snimaka influensera koji hvale politiku Sautvesta. Drugi se ipak pitaju da li je ovakav tretman putnika fer i da li bi sličnu uslugu trebali da dobiju i visoki ljudi.

14.12.2023.