Evropa

SAS otvorio transatlantske rute sa A321LR

Foto: Andy Prhat

Skandinavska avio-kompanija SAS pokrenula je u toku prošle nedelje dve nove transatlantske linije. Naime, radi se o rutama iz Toronta za Kopenhagen i Stokholm koje su otvorene 2. i 3. juna respektivno i one su prve prekookeanske linije SAS-a na kojima saobraćaju uskotrupni avioni. Skandinavski prevoznik je na ove dve linije uposlio svoj Airbus A321 u verziji LR sa produženim dometom koji omogućava kompaniji da obavlja direktne letove između Evrope i Severne Amerike.

SAS-ov A321LR ima troklasnu putničku kabinu sa ukupno 157 mesta. U biznis klasi može da se smesti 22 ljudi, 12 sedišta rezervisano za premium ekonomsku klasu, a ostala 123 mesta namenjena su putnicima u ekonomskoj klasi. Novi uskotrupci SAS-a mogli bi uskoro da se nađu na još nekim dugačkim linijama ukoliko se eksploatacija na ove dve rute pokaže uspešnom.

SAS će tokom ove letnje sezone leteti ka čak sedam severnoameričkih destinacija i povezivaće Skandinaviju sa: Bostonom, Čikagom, Los Anđelesom, Njujorkom, San Franciskom, Vašingtonom i Torontom.

Foto: Andy Prhat

05.06.2022.