Severna Amerika

SAD ukidaju zabranu putovanja

Sjedinjene Države zvanično planiraju da od novembra ukinu zabranu putovanja u SAD. Putnici iz prethodno zabranjenih zemalja moraće da budu revakcinisani za ulazak u SAD, a oni koji ostanu nevakcinisani biće podvrgnuti još strožim zahtevima za testiranje na COVID. Taj potez je široko pozdravljen od strane vazduhoplovne i putničke industrije.

Zabrana putovanja, koju je predsednik Tramp primenio u prvim danima COVID -a, konačno će biti ukinuta. 18 meseci jedini ljudi kojima je dozvoljeno da posete SAD iz Velike Britanije, EU i brojnih drugih zemalja bili su američki državljani, članovi uže porodice i oni sa kratke liste izuzetaka. Sada je predsednik Bajden najavio ukidanje zabrane, koja bi trebalo da stupi na snagu u novembru.

Bez navođenja datuma, Bela kuća je potvrdila da će posetioci iz Velike Britanije i drugih  zemalja, uključujući Brazil i Kinu, biti dobrodošli u SAD od novembra. Međutim, stranci će morati da budu revakcinisani da bi ušli u zemlju.

Oni koji nisu vakcinisani neće biti sprečeni da uđu, ali će biti podvrgnuti strogim zahtevima za testiranje na COVID. SAD još nisu objasnile koji će to zahtevi biti.

20.09.2021.