Ryanair se povlači sa četiri aerodroma u Rumuniji

Ryanair

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair najavila je svoje povlačenje sa četiri aerodroma u Rumuniji. Naime, kako su izjavili u Ryanair-u, od proleća 2023 godine njihovi avioni neće biti prisutni na aerodromima Oradea, Sibiu, Sučava i Temišvar.

Ryanair je saopštio da su prinuđeni da napuste četiri aerodroma zbog „nedostatka mogućnosti za dugoročne podsticaje“, ali da će istovremeno saobraćati na ukupno 41 linija  sa aerodroma u Bukureštu, Klužu i Jašiju posle marta.

Kao rezultat odluke Ryanair-a, aerodrom Oradea ostaje samo sa redovnom linijom za Bukurešt, a Wizz Air će sa aerodroma Sučava obavljati letove do međunarodnih destinacija. Austrian Airlines, Lufthansa i Wizz Air obavljaće letove na međunarodnim linijama sa aerodroma Sibiu.

Kompanije Wizz Air i Lufthansa obavljaće redovne letove od i do aerodroma Temišvar do međunarodnih destinacija. Pored povlačenja sa četiri rumunska aerodroma, Ryanair takođe napušta redovnu liniju između Bukurešta i Tel Aviva (Izrael) od 26. marta 2023. godine.

15.12.2022.