Evropa

Ryanair preti zatvaranjem baza

Vesti - iz - avijacije

Ryanair, prema pisanjima medija, razmatra zatvaranje svojih baza u Španiji i Italiji nakon što je to isto uradio u Nemačkoj. Najveća niskobudžetna avio kompanija Evrope je već zatvorila baze u Frankfurtu (HHN), Berlinu (TXL) i Weezeu (NRN). Ryanair navodi da je razlog za ukidanje baza nemogućnost dogovora sa sindikatima pilota oko smanjenja plata.

“Mi u Ryanairu nismo uspeli da ubedimo nemačke pilote da uzmu smanjene plate pa smo odlučili da zatvorimo baze u Berlinu, Dizeldorfu (Weeze) i Frankfurtu posle letnje sezone.” kaže šef Ryanaira Michael O’Leary.

“Takođe razmišljamo i o zatvaranju nekih baza u Španiji gde sindikati još nisu pristali na smanjene plate. Postoji realan rizik i od zatvaranja nekih regionalnih baza u Italiji.” dodaje O’Leary. Ryanair ima 13 baza u Italiji i 10 baza u Španiji.

Ryanair je nedavno objavio svoje finansijske rezultate za prvi kvartal ove godine po kome je kompanija u gubitku od oko 185 miliona evra. Broj putnika je dramatično opao pa iznosi samo 500.000 za prva tri meseca ove godine.

27.07.2020.