Evropa

Ryanair povećava broj letova

Ryanair planira da u avgustu obavi 11000 letova na više od 1600 linija u svojoj mreži. Kompanija je izjavila da će tokom ovog meseca ponuditi više od 10 miliona sedišta na svojim letovima što predstavlja 70% prošlogodišnjeg kapaciteta u avgustu.

“Od kako smo obnovili letove krajem juna, broj putnika se konstantno povećava. Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da ćemo tokom avgusta povećati kapacitete za 60% u odnosu na jul.” kaže CEO kompanije Eddie Wilson.

Tokom prethodnog meseca Ryanair je prevezao 4.4 miliona putnika što je 10 miliona putnika manje nego u julu prošle godine. Konkurencija Ryanaira je takođe loše počela letnju sezonu. Wizz Air je prevezao 1.8 miliona putnika a EasyJet 2 miliona.

Problemi u Italiji

Italijanske vazduhoplovne vlasti prete da će zabraniti kompaniji da obavlja letove sa italijanskih aerodroma zbog nepoštovanja mera za suzbijanje virusa. Kako kažu, Ryanair će biti primoran da prepolovi kapacitete na italijanskom tržištu ukoliko nastavi da krši mere. Ne isključuju mogućnost potpune zabrane za ovu avio kompaniju.

Povodom ove situacije, Ryanair je izjavio: “Ryanair u potpunosti poštuje mere koje je Vlada Italije donela. Naši putnici mogu biti sigurni da mi radimo sve kako bi smanjili fizičke kontakte u avionima i na aerodromima.”

07.08.2020.