Ryanair ponovo preti da će napustiti Belgiju

Foto: Piotr Mitelski

Šef Ryanair Grupe Michael O’Leary je nedavno nagovestio da bi njegova avio-kompanija uskoro mogla da napusti tržište Belgije. Iako Ryanair iz ove zemlje održava više desetina avio-linija, kompanija nije zadovoljna tretmanom na belgijskim vazdušnim lukama, a glavni problem sa kojima se prevoznik suočava je povećanje taksi. Pored toga, kompanija se suočava i sa većim cenama usluga na glavnom briselskom aerodromu zbog čega je odlazak Ryanair-a sve izvesniji.

„Aerodrom Zaventem je jedna od onih baza koju veoma pažljivo posmatramo. Ne mogu da garantujem da je ove zime nećemo zatvoriti. Razmišljamo i o povlačenju aviona iz Šarlroa. Naši avioni će ići tamo gde postoji rast i gde možemo da olakšamo naš niskotarifni model. Ako imamo bolji dogovor sa drugim aerodromom, mi ćemo se preseliti,“ poručuje prvi čovek  Ryanair Grupe.

Ovo nije prvi put da irska kompanija preti odlaskom iz Belgije. Slične najave mogle su se čuti sredinom jula kada je zbog najavljenog štrajka belgijskih pilota Ryanair zapretio da će zatvoriti svoje baze u ovoj zemlji. Uprkos pretnjama Michael O’Learya Ryanair je nastavio da obavlja letove iz Belgije tokom cele letnje sezone.

Foto: Piotr Mitelski

03.09.2022.