Ryanair pokreće peticiju protiv štrajka u Francuskoj

ryanair peticija

Irski niskotarifni avio-prevoznik Ryanair postavio je za cilj prikupljanje milion potpisa, čime želi da protestuje protiv ometanja letova kroz francuski vazdušni prostor.

Prema statistikama predstavljenim na konferenciji za novinare Ryanair-a, 2023. godine milion putnika je pogođeno štrajkovima francuskih kontrolora letenja, od kojih su 80 posto bili putnici koji su samo leteli iznad zemlje.

U poslednjih 8 nedelja ovim štrajkovima je pogođeno više ljudi nego u celoj prošloj godini, zbog čega je otkazano 300 letova, a odloženo 6.000, naglasio je izvršni direktor Ryanair-a Eddie Wilson na konferenciji za novinare. Prema stavu Ryanaira, štrajkovi kontrolora letenja ne bi trebalo da utiču na letove iznad Francuske, samo na letove u ili iz zemlje i domaće letove, ali bi trebalo da postoji i prihvatljiv minimalni nivo usluge.

Kako navodi Ryanair, putnici na letovima koji lete kroz vazdušni prostor zemlje nemaju nikakve veze sa problemima rada Francuza, pa EU ne bi trebalo da dozvoli da trpe posledice kašnjenja i otkazivanja letova zbog štrajkova.

20.03.2023.