Evropa

Ryanair otvara novu bazu u Parizu

Niskotarifni prevoznik Ryanair će 3. decembra otvoriti svoju novu bazu i to na aerodromu Pariz Beauvais (BVA). Kompanija planira da bazira dva Boeinga 737 kao i da otvori dve nove linije, za Pafos i Mančester. Time će Ryanair ove zime leteti ka čak 32 destinacije u 13 država Evrope. Kompanija će tokom zimskih meseci obavljati 105 nedeljnih letova sa aerodroma Pariz Beauvais.

“Zadovoljstvo nam je da najavimo investiciju vrednu 200 miliona dolara za našu četvrtu bazu u Francuskoj, aerodrom Pariz Beauvais. Ovim ćemo stvoriti 2300 direktnih i indirektnih radnih mesta u vreme kada drugi prevoznici, kao što je Air France, smanjuju kapacitete uprkos tome što su dobili 7 milijardi evra diskriminatorne državne pomoći.” izjavio je Ryanairov direktor za mrežu i razvoj Jason McGuinness.

“Veoma smo srećni zbog ovakvog dostignuća i zbog poverenja našeg prvog partnera Ryanaira, vodećeg prevoznika u Evropi. Naš istorijski odnos je učvršćen i sada prerasta u jednu novu dimenziju sa ovom bazom, novim radnim mestima kao i potencijalom za budući razvoj.” rekao je direktor aerodroma François Rubichon

23.09.2020.