Ryanair otpustio svog glavnog pilota zbog nedoličnog ponašanja

Ryanair

Ryanair je otpustio svog glavnog pilota zbog nedoličnog ponašanja. Aidan M, star 58 godina, slao je seksualne poruke pilotkinjama koje su još bile na obuci.

Nakon interne istrage, pilot je odmah otpušten. Oženjeni muškarac maltretirao je ukupno devet pilotkinja, od 21 do 32 godine. Pored seksualnih komentara, obećao im je i uspešnu karijeru.

Menadžer ljudskih resursa Darrell Hughes najavio je otkaz u internoj komunikaciji dodajući da je niskotarifna avio-kompanija „odlučna da osigura da svi ljudi mogu raditi u ugodnom i sigurnom okruženju“. Navodi se i da je glavni pilot redovno prilagođavao svoj raspored kako bi mogao da leti zajedno sa ženama. Nije bilo reči o napadu ili silovanju.

Ovaj 58-godišnjak je radio za Ryanair više od dvadeset godina, a 2020. je promovisan za glavnog pilota. Bio je odgovoran, između ostalog, za obuku i sigurnost letenja. Devet žrtava trenutno prima pomoć od Ryanaira. Jedna od njih je dala otkaz, druga žena je promenila bazu, a dve druge su tražile da im se promeni raspored.

15.06.2023.

Ostavi komentar