RwandAir želi u Oneworld

Foto: Pedro Aragão

Izvršni direktor RwandAir-a Yvonne Makolo je izjavio nedavno za portal Simple Flying da je njegova kompanija zainteresovana za ulazak u Oneworld alijansu. Sve bliža saradnja sa jednom od glavnih članica ovog saveza, kompanijom Qatar Airways, naterala je afričkog avio-prevoznika da razmotri mogućnost pridruživanja . Kako Oneworld nema članove u subsaharskoj Africi, uključivanje ambicioznog RwandAir-a bi moglo pomoći alijansi da poveća prisustvo u ovom delu sveta i proširi zajedničku mrežu.

„Kako nastavljamo da širimo naše partnerstvo sa Qatar Airways-om, uvek tražimo načine da poboljšamo našu ponudu i globalni doseg. Stoga istražujemo mogućnost ulaska u Oneworld alijansu. Ovo bi savršeno odgovaralo RwandAir-u i pomoglo bi nam da uspostavimo bliže veze sa sličnim partnerskim avio-kompanija u inostranstvu. Pridruživanje Oneworld-u će nam pomoći da postepeno poboljšamo naše proizvode i usluge i ono što nudimo našim putnicima,“ poručio je prvi čovek RwandAir-a.

U procesu priključivanja alijansi učestvovaće i Qatar Airways koji će sa svojim znanjem i iskustvom pomoći afričkom prevozniku da ispuni neophodne uslove za ulazak u Oneworld. Izvršni direktor Qatar Airways-a i predsedavajući Oneworld-a Akbar Al Baker je izjavio će biti učinjeno sve kako bi RwandAir dobio članstvo u alijansi.

Foto: Pedro Aragão

20.09.2022.