RwandAir i Turkish Airlines potpisali codeshare sporazum

Nacionalne avio-kompanije Turske i Ruande su odlučile da započnu codeshare saradnju i počnu sa deljenjem kodova na letovima u svojoj mreži. Zahvaljujući sporazumu Turkish Airlinesa i RwandAira putnicima ova dva prevoznika se otvaraju velike mogućnosti za putovanja u sklopu mreža obe avio-kompanije. Putnici Turkish Airlinesa će sada moći lakše i brže da putuju do mnogih destinacija u centralnoj Africi dok će se klijentima RwandAira stvoriti mogućnost da lete ka mnogim gradovima u mreži turske kompanije uz samo jedno presedanje u Istanbulu.

„Neverovatno smo uzbuđeni što smo potpisali ovaj novi codeshare ugovor sa jednim od najvećih i vodećih prevoznika na svetu, Turkish Airlinesom. Ovaj značajan potez će ne samo omogućiti našim klijentima da pristupe 124 zemlje koje opslužuje Turkish Airlines, već će poboljšati veze za putnike koji dolaze u Afriku putem naše široke kontinentalne mreže. RwandAir uvek istražuje nove komercijalne mogućnosti da proširi svoj domet na tržišta koja mogu doneti finansijski povraćaj i koristiti našoj rastućoj bazi klijenata,“ poručio je izvršni direktor RwandAira Yvonne Makolo.

Turkish Airlines povezuje Istanbul i Kigali sa jednim dnevnim letom i na liniji lete Airbusi A330 i Boeinzi 737 MAX. Ukoliko codeshare saradnja dva prevoznika bude uspešna u budućnosti se mogu očekivati dodatni letovi.

12.04.2023.