Rusija pozvala svoje građane da ne lete Turkish Airlinesom

Foto: Airbus / Alexandre DOUMENJOU - Master Films

Turska je važna turistička destinacija za Ruse – i takva ostaje čak i tokom rata. Važnost se čak povećava jer je do mnogih drugih popularnih destinacija teško ili nemoguće doći. Turkish Airlines igra važnu ulogu i nastavlja leteti za Rusiju ali sada postoje problemi.

Kako prenosi Moscow Times, ruska ambasada u Turskoj zamolila je svoje građane da ne lete Turkish Airlinesom zbog nedavnog porasta broja putnika kojima je zabranjeno da se ukraciju na druge letove iz Istanbula za destinacije Latinske Amerike. „Osećamo se primorani da savetujemo naše građane da pažljivo razmotre da li je preporučljivo koristiti usluge ove avio-kompanije“, navodi se u saopštenju ambasade u ponedeljak 22. aprila.

Ambasada optužuje Turkish Airlines da je poslednjih nedelja bez objašnjenja ruskim putnicima uskratila ukrcavanje na letove za Argentinu, Brazil, Meksiko, Panamu i druge zemlje Latinske Amerike. „Problem postoji i to je ozbiljan problem. Nejasno nam je u kojoj meri su turske vlasti svesne ozbiljnosti ovog problema”, upozoravaju iz ambasade.

Ambasada ukazuje na to da avio-kompanija ne objavljuje jasne informacije o razlozima koji bi mogli dovesti do odbijanja ukrcaja. Osim toga, na web stranici Turkish Airlinesa nema informacija na ruskom jeziku.

Foto: Airbus / Alexandre DOUMENJOU – Master Films

24.04.2024.