Rusija ne očekuje bankrot domaćih kompanija

Foto: Utair

Sankcije zapadnih zemalja na ruski vazduhoplovni sektor već su počele da se odražavaju na prevoznike iz najveće zemlje sveta, a problemi sa nabavkom rezervnih delova primorali su kompanije da kanibalizuju svoje avione. Međutim, uprkos lošoj situaciji u kojoj se nalaze, ruski prevoznici nisu blizu bankrota, tvrdi šef ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj (Rosaviatsia) Aleksander Neradko. On je nedavno izjavio kako njegova organizacija „ne vidi rizik“ od bankrota domaćih avio-kompanija, uprkos žestokim sankcijama Zapada.

Gospodin Neradko navodi da prveoznici nastavljaju da obavljaju letove i da ni jedna kompanija nema nameru da prekine svoje operacije. On kaže da je situacija stabilna i da nema rizika od bankrota.

Po njegovim rečima, ruski avio-prevoznici će nastaviti da dobijaju državnu pomoć kako bi prebrodili trenutnu krizu i nadolazeću zimu. Rusko Ministartsvo transporta je još u oktobru saopštilo da razmatra mogućnost da se kompanijama dodeli 50,6 milijardi rubalja (842,8 miliona dolara), čime bi se nastavila finansijska pomoć države.

Foto: Utair

17.11.2022.