Rumunija želi letove kompanije Air Arabia

Foto: Air Arabia

Komora za trgovinu i industriju Šardže (SCCI) je krajem maja održala razgovore sa rumunskom delegacijom u vezi jačanja ekonomske saradnje. Jedna od tema na sastanku delegacija iz Rumunije i Ujedinjenih Arapskih Emirata je bila i avijacija, odnosno razgovori o potencijalnoj liniji između Šardže i rumunskih gradova.

Razgovorima je prisustvovao predsednik komore Abdullah Sultan Al Owais kao i ambasador Rumunije u UAE, Bogdan Octavian Bădică. Rumunski diplomata je je tom prilikom izjavio da njegova zemlja ima želju da uspostavi svoje prisustvo u Šardži, posebno u sektorima proizvodnje, prehrambene industrije i avijacije.

Niskotarifna avio-kompanija Air Arabia čija se baza nalazi na aerodromu Šardža je pre nekoliko godina želela da uvede direktne letove ka Rumuniji. Prevoznik je tada vodio direktne razgovore sa turističkim agencijama ali letovi na kraju nisu pokrenuti.

U međuvremenu, rumunske vazdušne luke su dobile konekcije ka Ujedinjenim Arapskim Emiratima i to od kompanija flyDubai i Wizz Air. Mađarski niskotarifni prevoznik obavlja letove iz Bukurešta ka Dubaiju i Abu Dabiju, a glavni grad UAE povezuje i sa dosta manjom Kluž Napokom. flyDubai takođe leti ka Rumuniji ali samo između Dubaija i Bukurešta.

Foto: Air Arabia

05.06.2023.

Ostavi komentar