Azija

Royal Jordanian obnavlja flotu

Kompanija Royal Jordanian Airlines planira da obnovi flotu uskotrupnih aviona. Naime, prevoznik iz Amana bi trebao da objavi Zahtev za ponude u kojem će tražiti adekvatnu zamenu za deo svoje flote od najvećih svetskih proizvođača aviona. Royal Jordanian će tražiti ukupno 30 aviona koji će zameniti ali i dopuniti već zastarelu flotu.

Za kratke i srednje linije, kompanija trenutno koristi trinaest Airbusovih uskotrupaca među kojima su A319, A320 kao i najveći A321. Ove letelice će najverovatnije biti zamenjene sa Airbusima A320neo ali postoji mogućnost da Royal Jordanian Airlines odabere i Boeing 737 MAX ukoliko dobije dobru ponudu za njih.

Pored Airbus porodice aviona, prevoznik iz Jordana koristi i četiri Embraera, dva E175 i dva E190. Avioni brazilskog proizvođača mogli bi uskoro da budu penzionisani a na njihovo mesto bi došli Airbusi A220 ili možda Embraerove letelice novije generacije iz serije E2. Royal Jordanian Airlines još uvek neće menjati flotu širokotupnih aviona staru svega 6,4 godina koja se sastoji od sedam Boeinga 787-9.

11.10.2021.