Azija

Royal Jordanian Airlines se vraća u Siriju

Royal Jordanian Airlines planira da nastavi letove za Siriju. Prošlo je skoro deceniju otkako je jordanski avioprevoznik leteo direktno između Damaska i Amana, i sada nakon što je glavni granični prelaz između dve zemlje ove nedelje potpuno otvoren, planira da obnovi letove.

U vreme potpunog ponovnog otvaranja granice, 3. oktobar se smatrao potencijalnim datumom za nastavak letova Royal Jordanian-a između Amana i Damaska. Međutim, aviokompanija je ranije ove nedelje izjavila da je ovaj datum malo preuranjen.

Razlog za to je što Royal Jordanian još uvek čeka konačno vladino odobrenje za ponovno pokretanje svojih usluga na ovoj relaciji. Iako Royal Jordanian još nije spreman za let iz Amana za Damask, ipak ima alternativu za putnike. Rojters izveštava da će aviokompanija nuditi kopnenu uslugu prevoza kao privremenu meru dok se njene vazdušne usluge ne obnove. Aerodromi ova dva grada su udaljeni nešto više od tri sata. Putnici avionom mogu putovati između dva grada preko Bagdada u Iraku. Putovanje traje šest sati i 20 minuta, a uključuje i Royal Jordanian i Fly Baghdad.

02.10.2021.