Radnici Heathrowa najavljuju mesec dana štrajka

Aerodrom London Heathrow čeka još jedno haotično leto nakon što su radnički sindikati najavili štrajk u najprometnijem periodu godine. Radnici obezbeđenja će obustaviti radne aktivnosti tokom određenih dana između 24. juna i 27. avgusta, a datumi štrajkova su upravo oni kada se očekuje najveći protok putnika. Oni koji lete tokom školskog raspusta ili Kurban-bajrama mogu očekivati velika kašnjenja i gužve na najvećoj britanskoj vazdušnoj luci, pogotovo ako lete sa terminala 3 ili 5.

U štrajku će učestvovati 2000 radnika obezbeđenja koji od svog poslodavca traže veće plate. Oni tvrde da su zaposleni na obezbeđenju na Heathrowu plaćeni manje od kolega na drugim londonskim aerodromima i štrajkovaće sve dok ne dobiju razumno povećanje primanja.

Mada se u jednom trenutku mislilo da su evropske vazdušne luke rešile probleme sa zaposlenima i da u ovoj letnjoj sezoni neće biti velikih gužvi, čini se da će se prošlogodišnji scenario ponoviti i da putnike ponovo očekuje haos na aerodromima. Avio-kompanije nisu ništa spremnije od aerodroma i mnoge od njih su već počele da otkazuju letove tokom užurbane letnje sezone.

09.06.2023.

Ostavi komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.