Radnici Heathrowa najavljuju mesec dana štrajka

Aerodrom London Heathrow čeka još jedno haotično leto nakon što su radnički sindikati najavili štrajk u najprometnijem periodu godine. Radnici obezbeđenja će obustaviti radne aktivnosti tokom određenih dana između 24. juna i 27. avgusta, a datumi štrajkova su upravo oni kada se očekuje najveći protok putnika. Oni koji lete tokom školskog raspusta ili Kurban-bajrama mogu očekivati velika kašnjenja i gužve na najvećoj britanskoj vazdušnoj luci, pogotovo ako lete sa terminala 3 ili 5.

U štrajku će učestvovati 2000 radnika obezbeđenja koji od svog poslodavca traže veće plate. Oni tvrde da su zaposleni na obezbeđenju na Heathrowu plaćeni manje od kolega na drugim londonskim aerodromima i štrajkovaće sve dok ne dobiju razumno povećanje primanja.

Mada se u jednom trenutku mislilo da su evropske vazdušne luke rešile probleme sa zaposlenima i da u ovoj letnjoj sezoni neće biti velikih gužvi, čini se da će se prošlogodišnji scenario ponoviti i da putnike ponovo očekuje haos na aerodromima. Avio-kompanije nisu ništa spremnije od aerodroma i mnoge od njih su već počele da otkazuju letove tokom užurbane letnje sezone.

09.06.2023.

Ostavi komentar