Qatar Airways se vraća na Gatwick

Katarska nacionalna avio-kompanija saopštila je da će obnoviti redovne putničke letove između Dohe i aerodroma London Gatwick. Qatar Airways će od 5. juna ponovo saobraćati ka drugoj najvećoj vazdušnoj luci u Velikoj Britaniji i to sedam puta nedeljno. Na liniji će leteti širokotrupni Boeing 787-8 sa dvoklasnom putničkom kabinom u kojoj može da se smesti 254 putnika.

Kompanija navodi da će putnici koji lete za Dohu imati veoma dobre opcije za presedanje ka daljim destinacijama u Aziji, na Bliskom istoku i u Africi. Prestonice Katara i Velike Britanije će ove godine biti povezane sa ček sedam nedeljnih letova kompanija Qatar Airways i British Airways.

„Naša posvećenost tržištu Ujedinjenog Kraljevstva je bila nepokolebljiva i radili smo kontinuirano i pouzdano tokom pandemije, tako da mi je drago što možemo da nastavimo naše popularne letove za London Gatwick. Nudimo odličnu povezanost sa i iz UK, pružajući putnicima veći izbor i udobnost,“ poručio je izvršni direktor Qatar Airways Grupe Akbar Al Baker.

16.03.2022.