Afrika

Qatar Airways otvorio dve nove linije ka Nigeriji

Kompanija Qatar Airways otvorila je u sredu i četvrtak dve nove linije ka Nigeriji. Naime, radi se o rutama između katarske prestonice, Dohe, i gradova Kano i Port Harcourt na zapadu afričkog kontinenta. Prvi letovi ka aerodromima Mallam Aminu Kano International (KAN) i Port Harcourt International (PHC) obavljeni su 2. i 3. marta respektivno i to sa Qatarovim Boeingom 787 u koji može da se smesti 254 putnika.

Prevoznik sa Bliskog istoka je saopštio da će se letovi ka Kanou obavljati četiri puta nedeljno dok će putnici iz Port Harcourta moći da računaju na tri nedeljna polaska. Linije ka dva grada neće biti direktne već će se obavljati sa međusletanjem u prestonici Nigerije, Abudži.

„Ovo je odlučujući trenutak za Qatar Airways, jer je Nigerija postala naše najpovezanije tržište u Africi sa pokretanjem naših novih letova za Kano i Port Harcourt. Vidimo ogromne mogućnosti u regionu i ove nove rute su važan pokretač za dalje jačanje trgovine i trgovine u zemlji…“ poručio je prvi čovek Qatar Airwaysa Akbar Al Baker.

Qatar Airways je saopštio da trenutno opslužuje 28 gradova u Africi i da obavlja 188 nedeljnih letova ka ovom kontinentu. U Nigeriji je trenutno prisutan na četiri aerodroma a pored Kanoa i Port Harcourt, katarski prevoznik leti i ka Lagosu i Abudži.

05.03.2022.