Qatar Airways otvorio četvrtu liniju ka Nemačkoj

Foto: Qatar Airways

Kompanija Qatar Airways je juče obavila svoj prvi let između Dohe i Dizeldorfa, svoje četvrte destinacije u Nemačkoj. Boeing 787 katarskog prevoznika dočekan je u Dizeldorfu svečanim „vodenim pozdravom“ nakon što je obavio let dugačak 6 sati i 45 minuta. Povodom prvog leta QR085 na aerodromu je održana svečana ceremonija kojoj su prisustvovali potpredsednik prodaje Qatar Airways-a za Evropu, gospodin Eric Odone i glavni izvršni direktor Međunarodnog aerodroma Dizeldorf, gospodin Thomas Schnalke.

„Aerodrom Dizeldorf od danas ima još jednu odličnu long-haul vezu. Qatar Airways je jedna od najpoznatijih avio kompanija u svetu. Njihova odluka da u svoj portfolio ruta uključe Dizeldorf svedoči našoj dobroj lokaciji. Nova ruta je velika prednost za poslovne putnike, kao i za turiste. Radujemo se dugogodišnjoj uspešnoj saradnji,“ poručio je prvi čovek nemačke vazdušne luke.

Qatar Airways će opsluživati Dizeldorf sa svakodnevnim letovima koje će obavljati Boeinzi 787. Kompanija Qatar Airways sada leti ka četiri aerodroma u Nemačkoj, a pored Dizeldorfa u mreži se nalaze Frankfurt, Minhen i Berlin.

Foto: Qatar Airways

16.11.2022.