Azija

Qatar Airways beleži rekordan profit

Uprkos pandemiji korona virusa i putnim ograničenjima širom sveta, kompanija Qatar Airways je uspela da zabeleži profit u prethodnoj fiskalnoj godini. Katarski nacionalni avio-prevoznik je dočekao svoj 25. rođendan sa fantastičnim finansijskim rezultatima koji ukazuju na to da je Qatar Airways Grupa zaradila neverovatnih 1,54 milijarde američkih dolara.

Promet u fiskalnoj godini 2021/22 iznosio je 14,4 milijardi što je za 2% više od pretpandemijske 2019/20 i 78% više od prethodne godine. U isto vreme kompanija je prevezla 18,5 miliona putnika, čak 218% više nego godinu dana ranije.

„Ove godine Qatar Airways Group slavi četvrt veka od svog ponovnog pokretanja, istovremeno održavajući snažne performanse i rastuću profitabilnost. Naša posvećenost pružanju najboljeg izbora našim putnicima, održavanju najvišeg nivoa bezbednosti u industriji i sticanju poverenja učinili su da s ponosom postanemo avio-kompanija koju biraju milioni putnika širom sveta,“ izjavio je izvršni direktor Qatar Airways Grupe Akbar Al Baker.

16.06.2022.