Qantas ulaže 100 miliona dolara u luksuzne lože

Foto: Qantas

Australijski nacionalni avio-prevoznik je najavio da će u narednih nekoliko godina uložiti oko 100 miliona dolara za izgradnju novih i unapređenje postojećih VIP loža u svojoj mreži. Ovo će biti Qantas-ov najveći projekat renoviranja, proširenja i gradnje loži u poslednjoj deceniji i trebao bi da u značajnoj meri poboljša korisničko iskustvo putnika. Radovi bi trebali da se rade u fazama i trajaće ukupno 3 godine što znači da bi trebali da budu gotovi 2025. godine.

„Povratak profitabilnom poslovanju nam omogućava da dugoročno investiramo. Ovo je počelo značajnom narudžbom aviona koju smo najavili prošle godine. Sada se nastavlja sa velikim ulaganjem u naše VIP prostorije. Milioni ljudi posećuju naše objekte svake godine. Često su to putnici koji najviše putuju sa nama, tako da sve što radimo da ih poboljšamo je način da se zahvalimo našim najvernijim putnicima,“ izjavio je izvršni direktor Qantas-a Alan Joyce.

Posebna pažnja u novom projektu Qantas-a biće stavljena na „First Lounge“ koji se nalazi na London Heathrow-u, jednom od najbitnijih aerodroma u mreži australijske avio-kompanije. Njegovo otvaranje trebalo bi da se podudara sa početkom direktnih non-stop letova između Sidneja i Londona koji su takođe najavljeni za 2025. godinu. Qantas je nedavno objavio i ilustracije kabine na letovima u sklopu projecta „Sunrise“ koje možete pogledati OVDE.

Pored londonske lože, programom gradnje i rekonstrukcije su obuhvaćeni i saloni u Hong Kongu, Sidneju, Melburnu i drugim gradovima.

Foto: Qantas

25.02.2023.