Okeanija

Qantas se izvinjava putnicima, deli poklon vaučere

Australijska nacionalna avio-kompanija Qantas se u poslednjih nekoliko nedelja suočava sa velikim operativnim problemima. Kašnjenja, otkazivanje letova i gubici prtljaga glavni su uzroci glavobolje kod Qantasovih putnika, a kompanija je zbog toga odlučila da se i zvanično izvini svojim putnicima.

„Tokom proteklih nekoliko meseci, previše vas je imalo odložene letove, otkazane letove i izgubljene torbe. Postoje dobri razlozi zašto, ali kada je u pitanju ono što očekujete od Qantasa, to nije dovoljno dobro. U ime nacionalnog prevoznika, želim da se izvinim i da vas uverim da naporno radimo da bismo se vratili na noge na najbolji mogući način,“ poručio je izvršni direktor Qantasa Alan Joyce.

On je potom dodao da su u poslednje vreme uočena poboljšanja kada se radi o rukovanju prtljagom i da se tačnost letova takođe poboljšava. Avio-kompanija trenutno nudi vaučere u vrednosti od 50 australijskih dolara (34 USD), produženje statusa lojalnosti i propusnice za salone putnicima kako bi im zahvalila na strpljenju.

21.08.2022.