Okeanija

Qantas otvara liniju ka Indiji

Australijski nacionalni avio-prevoznik planira da pokrene direktnu liniju između Sidneja (SYD) i Delhija (DEL). Qantas će od 6. decembra započeti redovne putničke letove između dva grada a na ruti će saobraćati Airbus A330 tri puta nedeljno. Let Sidnej – Delhi će imati jedno međusletanje i to na aerodromu Darvin International (DRW) na severu Australije dok će povratni let ka glavnom gradu države Novi Južni Vels biti direktan.

Qantas je podneo zahtev za pokretanje letova i čeka dozvolu od indijskih vazduhoplovnih vlasti. Letovi ka Indiji će se obavljati sve do marta naredne godine a iz Qantas-a poručuju da će nastaviti da lete za Delhi ukoliko bude bilo dovoljno potražnje i nakon letnje sezone.

„Znamo da Australijanci žele da odu u inostranstvo i vide prijatelje i porodicu ili imaju dugo očekivani odmor, tako da će ponovno pokretanje letova do popularnih međunarodnih destinacija klijentima pružiti još više opcija za putovanje ovog leta. S obzirom na jake veze između Australije i Indije, letovi između Sidneja i Delhija su već neko vreme na našem radaru i mislimo da će postojati velika potražnja od strane porodice i prijatelja koji žele da se ponovo povežu kada granice budu otvorene,“ izjavio je CEO australijske kompanije Alan Joyce.

23.10.2021.