Okeanija

Qantas odvojio dete od roditelja na dva leta

Avio-kompanija Qantas uništila je odmor mladog australijskog bračnog para kada je njihovu jednogodišnju ćerku htela da odvoji od njih i stavi je na drugi let.

Stefani i Endrju Brejem putovali su Evropom kada ih je Qantas obavestio da je promenjen termin njihovom povratnom letu. Međutim, kada su proverili novi termin, videli su da njihova ćerkica smeštena na odvojeni let.Brejemovi su onda morali da provedu 20 časova čekajući da im neko iz Qantas odgovori na poziv, a kada se to konačno dogodilo iz kompanije su odbili da preuzmu odgovornost za grešku.„Rekli su nam da nije bilo nikakve greške jer su joj rezervisali kartu. Od početka su odbijali bilo kakvu odgovornost. To vam je ‘Qantas'“, rekla je Stefani Brejem.

„Tokom 24 sata, proveli smo 20 sati, 47 minuta i 13 sekundi telefonirajući. Obavili smo 55 poziva kada su konačno pristali da nas sve troje zajedno stave na novi povratni let“, dodala je Stefani.
Da čitava situacija bude još gora, novi let koji su im zakazali bio je čak 12 dana kasnije od prvobitno planiranog datuma za povratak. Brejemovi su u tom trenutku bili u Rimu i morali su da se snađu za smeštaj u italijanskoj prestonici.
Tek nakon šest dodatnih dana u Rimu, neko iz Qantas ih je ponovo kontaktirao i ponudio kompenzaciju od 200 australijskih dolara za smeštaj po danu.
Izvor: Indenpendent

31.07.2022.