Okeanija

Qantas obnovio međunarodne letove iz Melburna

Australijska kompanija Qantas obavila je jutros prvi let između prestonice Viktorije, Melburna (MEL), i aerodroma Singapur Changi (SIN). Let QF 35 je prvi Qantasov međunarodni let iz Melburna od početka pandemije korona virusa. Airbus A330-300 (VH-QPJ) poleteo je iz Melburna u 11:50 a dolazak u Singapur se očekuje u 16:40 po lokalnom vremenu.

“Ponovni početak naših međunarodnih letova je moguć samo zbog načina na koji su Viktorijanci i Australijanci zasukali rukave da bi primili vakcinu. Viktorijancima je bilo teže u protekle dve godine i mislimo da će mnogi videti ponovno pokretanje Qantasovih međunarodnih letova kao još jedan važan korak ka vraćanju života u normalu. Počinjemo da viđamo sve više i više Viktorijanaca koji rezervišu zasluženi odmor u inostranstvu, a kako se granice otvaraju za međunarodne posetioce, očekujemo da ih vidimo u velikom broju u Melburnu, što će dati podsticaj lokalnim turističkim i ugostiteljskim preduzećima,” izjavio je CEO Qantas-a Alan Joyce.

Pored Singapura, Viktorijanci će uskoro biti povezani i sa Indijom, tačnije sa gradom Delhijem na severu zemlje. Qanats je nedavno najavio otvaranje potpuno nove rute ka drugom najvećem indijskom gradu koja startuje 22. decembra. Linija će se obavljati četiri puta nedeljno, tokom cele godine a putnici iz Indije će imati mogućnost da se preko Melburna povežu sa drugim australijskim gradovima kao što su Sidnej, Kanbera i Brizbejn.

22.11.2021.