Okeanija

Qantas obnovio međunarodne letove iz Brizbejna

Najveća australijska avio-kompanija Qantas obnovila je danas međunarodne letove iz grada Brizbejna. Treći najnaseljeniji grad u Australiji konačno je, nakon dve godine pauze, dobio svoju prvu međunarodnu liniju i to ka Los Anđelesu. Prvi let QF55 ka Kaliforniji obavljen je danas a Qantas je najavio da će na obnovljenoj liniji leteti pet puta nedeljno, svakog ponedeljka, srede, četvrtka, petka i subote. Na liniji leti Qantasov Airbus A330-200 sa 26 sedišta u biznis i 224 mesta u ekonomskoj klasi.

„Mogućnost ponovnog povezivanja sa zapadnom obalom Amerike nakon 24 duga meseca je neverovatna vest za Kvinslend, i ne sumnjam da će nagomilana potražnja za putovanjima, u oba smera, dovesti do toga da svi letovi budu popunjeni… Ovi letovi će omogućiti američkim turistima da započnu svoje putovanje u Australiju u Brizbejnu i da iskoriste prednosti opsežne domaće mreže vazdušne luke Brizbejn,“ izjavio je izvršni direktor aerodroma Gert-Jan de Graaff.

Pre početka pandemije korona virusa, australijski prevoznik je planirao da otvori direktne linije iz Brizbejna ka San Francisku i Čikagu. Prvi letovi su bili zakazani za april 2020. godine ali je pandemija promenila planove Qantas-a i trenutno se ne zna hoće li kompanija ponovo pokušati da uvede ove rute.

01.04.2022.