Putnik udario stjuarda na letu American Airlines-a

Na letu AA377 kompanije American Airlines između aerodroma San Jose del Cabo u Meksiku i Los Anđelesa došlo je do ozbiljnog incidenta kada je jedan od putnika udario stjuarda. Po svedočenju drugih ljudi na prekjučerašnjem letu, do fizičkog napada je došlo nakon što je problematični putnik zatražio da se premesti na sedište u prvoj klasi aviona koje je bilo slobodno, a što mu član kabinskog osoblja nije dozvolio. Nakon duže rasprave stjuard se okrenuo i odšetao od putnika nakon čega je ovaj odlučio da primeni silu i udari stjuarda po glavi.

„American Airlines ne toleriše akte nasilja nad članovima našeg tima. Pojedincu uključenom u ovaj incident nikada neće biti dozvoljeno da putuje sa nama u budućnosti, a mi ćemo blisko sarađivati sa policijom u njihovoj istrazi,“ navodi se u saopštenju prevoznika.

Policijski službenici su dočekali let American Airlines-a i uhapsili problematičnog putnika kome sada preti zatvorska kazna od 20 godina i doživotna zabrana letenja sa ovom američkom avio-kompanijom.

23.09.2022.