Putnik na Deltinom letu zapretio da će preseći vrat stjuardesi

delta, vesti iz avijacije

Jedan od putnika na letu Delta Er Lajnsa (Delta Air Lines) između Atlante (ATL) i Nju Orleans (MSY) je napao stjuardesu, preteći da joj preseče vrat. Naime, incident se dogodio u četvrtak 3. avgusta na letu DL2432, a napadu na članicu kabinskog osoblja je prema rečima svedoka prethodilo samopovređivanje putnika.

Tridesetdevetogodišnji putnik pod imenom Nelson Montgomeri je sa oštrim objektom prvo sekao svoju kožu pre nego što je napao stjuardesu, prenosi portal Aero Time. Jedan od svedoka na letu je za Fox8 Live izjavio da je problematični putnik prvo gušio stjuardesu kao i da je držao komad stakla blizu nje uz pretnju da će joj odrezati vrat.

Tačne okolnosti sa leta DL2432 nisu poznate, ali je po pisanju Aero Time osam putnika je napalo Montgomerija u želji da ga savladaju. Deltin avion je bezbedno sleteo u Nju Orleans, a policija je ubrzo ušla u letelicu i uhapsila putnika. On je prevezen u bolnicu i trenutno se tereti za nanošenje telesnih povreda i remećenje javnog mira. Stjuardesa je srećom pretrpela samo manje povrede.

05.08.2023.