Evropa

Putnici Delte bez karantina u Italiju?

Putnici Delte uskoro bi mogli putovati u Italiju bez potrebe za karantinom, zahvaljujući partnerstvu između međunarodnog aerodroma Hartsfield-Jackson Atlanta i rimskog aerodroma Fiumicino (FCO). Ovaj program koristi nove protokole za testiranje da bi takva putovanja bila moguća.

Da bi putovali u Italiju bez karantina, putnici će morati da urade PCR test do 72 sata pre polaska iz Atlante. Tada će morati da urade brzi test u Atlanti pre ulaska u avion i ponovo po dolasku u Rim. Ovo će putnike osloboditi karantina u Italiji, ali će karantin ipak biti neophodan ako putuju u drugu evropsku zemlju. Kada lete nazad u SAD, putnici će morati samo da izvrše brzi test u Rimu pre nego što se ukrcaju u avion.

Komentarišući program, glavni direktor klinike Mayo, Henri Ting, izjavio je za medije: „Na osnovu modeliranja koje smo sproveli, kada se protokoli testiranja kombinuju sa višestrukim slojevima zaštite, uključujući zahteve za maskom, pravilno socijalno udaljavanje i čišćenje okoline, možemo predvideti da rizik od infekcije COVID-19 – na letu koji iznosi 60 procenata od punog kapaciteta aviona bude jedan na milion. “

26.11.2020.