Severna Amerika

Pucnjava na aerodromu Dalas, desetine letova otkazano

Aerodrom Dalas Love Field (DAL) juče je bio zatvoren zbog pucnjave na jednom od terminala. Naime, tridesetsedmogodišnja žena je juče oko 11:00 po lokalnom vremenu počela da puca iz svog pištolja u blizini pultova za prodaju karata ali srećom tom prilikom nije nikoga pogodila. Aerodromska policija je brzo reagovala, otvorila vatru i pogodila ženu u donji deo tela. Ona je ubrzo nakon toga prevezena u bolnicu Parkland u blizini vazdušne luke gde će biti zbrinuta.

Lokalni mediji prenose informaciju da je žena, čiji identitet još uvek nije poznat, nakon dolaska na aerodrom otišla do toaleta i presvukla odeću posle čega je izašla i počela da puca po terminalu. Motiv za ovakav napad još uvek nije poznat, a dalaška policija je započela istragu.

Saobraćaj sa Love Field-a je bio žestoko poremećen jučerašnjom pucnjavom. Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo je već u 11:11 stopirala sav saobraćaj sa aerodroma zbog čega je deset letova ka Dalasu preusmereno na druge vazdušne luke dok je 85 polazaka bilo otkazano. Aerodrom je na svom Twitter nalogu pre deset sati objavio da je saobraćaj ponovo uspostavljen ali je savetovao putnicima da pre dolaska na terminal provere status svog leta.

26.07.2022.