Vazduhoplovstvo Srbije

Prvo kolo kupa Srbije u raketnom modelarstvu

Proteklog vikenda, u subotu, 9. aprila, na sportskom aerodromu Veliki Radinci kod Sremske Mitrovice, u organizaciji lokalnog Aero kluba „Sremska Mitrovica“, održano je prvo kolo juniorskog i seniorskog kupa Srbije u raketnom modelarstvu.

Nastupila su 22 modela raketa iz Kikinde, Ade, Beograda, Bele Crkve, Banatskog Karlovca, Nove Pazove i Sremske Mitrovice.

U kategoriji S31/2A (rakete sa padobranom) u konkurenciji juniora najbolji su bili mladi takmičari iz Sremske Mitrovice – 1. Bojana Jevtić, 2. Branislav Jevtić i 3. Nikola Divljak. U istoj klasi, samo u seniorskoj konkurenciji, najuspešniji je bio Dejan Matijević iz Aero kluba „Novi Sad“. Drugo mesto osvojio je Nemanja Radašin iz AK „Ada“ a treće Vesna Katanić iz AK „Sremska Mitrovica“.

Ekipno prvo mesto osvojili su raketni modelari AK „Novi Sad“, drugo mesto AK „Ada“ i treće mesto AK „Živica Mitrović“ Bela Crkva. Među juniorskim ekipama najbolji su bili juniori AK „Sremska Mitrovica“, zatim juniori Bele Crkve i na trećem mestu AK „Ada“.

U kategoriji S61/2A (rakete sa trakom) prvo mesto osvojila je Selena Radnović iz AK „Sremska Mitrovica“, drugo mjesto Lenka Žižić iz AK „Živica Mitrović“ Bela Crkva i treće mesto Nikola Divljak iz Sremska Mitrovica. Od seniorki u ovoj kategoriji najbolja je bila Vesna Katanić iz AK „Sremska Mitrovica“ ispred drugoplasirane Kristine Čipčić iz AK „Kikinda“ i trećeplasiranog Zorana Katanića iz Sremske Mitrovice.

Ekipno, kao i u kategoriji raketa sa padobranom, najbolji su bili novosadski raketni modelari, drugo mesto osvojio je AK ​​„Ada“ a treće AK „Živica Mitrović“ iz Bele Crkve. U ovoj kategoriji najbolji su i juniori AK „Sremska Mitrovica“, ispred drugoplasiranog omladinca iz Bele Crkve i trećeplasiranog drugog tima juniora iz Sremske Mitrovice.

Izvor i foto: Vazduhoplovni savez Srbije

15.04.2022.