Evropa

Prvi let La Compagnie za Njujork

15. aprila 2022, prvi let La Compagnie je krenuo sa aerodroma Milan Malpensa ka Njujorku na svoju prvu prekookeansku rutu. Let B0 300 je obavljao Airbus A321LR.

Na inauguraciji na izlazu 51 aerodroma Milano Malpensa, generalni direktor francuske kompanije Kristijan Verne i potpredsednik za razvoj avio poslovanja kompanije SEA Aeroporti di Milano Andrea Tuči održali su konferenciju za novinare.

Vrhunska udobnost za putnike

„Uvek je veliko zadovoljstvo kada jedan projekat i ideja postanu stvarnost. Danas ovde u Malpensi pišemo novu stranicu La Compagnie, nudeći naše usluge letova na dugim razdaljinama 100% u poslovnoj klasi, italijanskim putnicima i onima koji su putovali kroz Italiju i radi posla i zbog turizma. Italijansko tržište nudi odličnu priliku za našu kompaniju, ali i veliki izazov pred nama u pogledu ostvarivanja kvaliteta usluga kako na zemlji tako i u letu“, najavljuje Kristijan Verne, izvršni direktor La Compagnie.

Zahvaljujući postavci aviona, konfigurisanom za samo 76 putnika, procedure ulaska i poletanja su brže nego kod bilo kog drugog aviona. Novi Airbus A321neo ima unutrašnji raspored kabine u konfiguraciji 2 sa 2 sa potpuno nagnutim sedištima i najsavremenijim sistemom zabave prikazanim na ekranu od 15’7 inča.