Prvi let Air Montenegra iz Praga-foto

Član odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić, zajedno je sa direktoricom nacionalne avio-kompanije Crne Gore, Draganonm Frantov Nikolić i menadžerom za razvoj mreže na aerodromu u Pragu Martinom Tatekom, prisustvovao svečanosti na Aerodromu Tivat povodom prvog leta kompanije Air Montenegro iz Praga. Tivat i Prag biće povezani letovima koji će biti organizovani dva puta nedeljno, subotom i utorkom, do sredine oktobra.
Dobardžić je istakao značaj nacionalne avio kompanije uz osvrt da smo od sada povezani sa tržištem koje broji preko 10 miliona stanovnika.
“Air Montenegro je naš drugi najznačajniji partner u okviru prvih pet meseci ove godine i oni su učestvovali sa nešto manje od 20 odsto po broju opsluženih aviona i broju putnika” rekao je on.
Dobardžić je podsjetio da Aerodromi sa optimizmom nastavljaju sezonu.
“Očekujemo da ćemo u narednom period imati još novih direktnih avio-linija. Za nekih desetak dana očekujemo otvaranje linije iz Skandinavije, iz Helsinkija, Osla i Stokholma, što će povećati tursitički promet u Crnoj Gori, a i broj aviona će biti značajno veći”, naveo je Dobardžić.
On je najavio da će Air Montenegro od 20. juna uspostaviti direktnu liniju sa Kopenhagenom, što je, prema njegovim riječima, značajno jer pored interesovanja turista iz Danske, Crna Gora u tom dijelu Evrope ima brojnu dijasporu koja će na taj način imati olakšan put.
Izvor: Aerodromi Crne Gore
20.06.2022.