Prvi Drimlajner za Mongoliju

Foto: MIAT Mongolian Airlines

Kompanija MIAT Mongolian Erlajns (MIAT Mongolian Airlines) je u petak 11. avgusta dobila prvi Boing 787-9 Drimlajner. Prevoznik sa sedištem u Ulan Batoru je proširio flotu sa još jednim širokotrupnim avionom i sada koristi ukupno dve letelice za dugolinijski saobraćaj.

Avion sa registracionom oznakom EI-MGL je pre dolaska u flotu MIAT-a leteo za kompaniju Suparna Airlines iz Šangaja ali je kineski prevoznik je izbacio B787 iz flote u avgustu 2022. godine.

Irska lizing kuća AerCap je u ponedeljak saopštila da će mongolskoj avio-kompaniji iznajmiti dva Boinga 787. Prvi avion je već stigao, a isporuka druge letelice se očekuje uskoro.

MIAT Mongolian Erlajns je nacionalna avio-kompanija Mongolije i trenutno leti sa samo osam aviona. Pored jednog Drimlajnera, prevoznik obavlja letove i sa četiri Boinga 737 i po jednim Boingom 757 i 767. U floti se takođe nalazi i jedan Bombardier CRJ-200.

Plan avio-kompanije je da novi Boingov širokotrupac uposli na linijima iz Ulan Batora ka Frankfurtu, Istanbulu i Seulu. Međutim, još uvek se ne zna kada bi avion trebao da uđe u redovan saobraćaj.

Foto: MIAT Mongolian Airlines

12.08.2023.