Južna Amerika

Prvi Airbus A350 za Azul

Brazilska avio-kompanija Azul je nedavno dobila svoj prvi Airbus A350. Naime, na aerodrom Belo Horizonte je sredinom prošle nedelje sleteo sleteo prvi Airbus A350-900 za Azul koji je došao iz Francuske i koji bi uskoro trebao da se nađe u redovnom saobraćaju. Radi se o avionu starom 4,9 godina u vlasništvu lizing kuće AerCap koji se do nedavno nalazio u floti Hong Kong Airlines-a. Pet naručenih Airbusa A350 trebalo bi da zamene starije primerke modela A330 koji trenutno čine okosnicu Azulove long-haul flote.

„Veoma smo srećni što možemo da saopštimo ovu vest našim putnicima, posadi i partnerima. Airbus A350 je jedan od najmodernijih aviona koji postoje, koji će našim putncima doneti mnogo više udobnosti i veću efikasnost u smislu potrošnje goriva i emisije CO₂, donoseći smanjenje cene po sedištu u poređenju sa avionom A330CEO, koji trenutno leti Azulovim long-haul linijama,“ poručio je izvršni direktor kompanije John Rodgerson.

Azulovi A350 će moći da prime 334 putnika u troklasnoj kabini gde će 202 mesta biti rezervisana za ekonomsku, 99 za ekonomsku plus i još 33 sedišta za biznis klasu. Prvi primerak Airbusovog modernog širokotrupca u floti brazilske kompanije će nositi registraciju PR-AOI.

20.09.2022.