Problemi u Air India Express: Zaposleni masovno na bolovanju, letovi otkazani

Avio-kompanija Air India Express trenutno ima velike operativne probleme zbog nedostatka osoblja. Velika većina letova u mreži prevoznika je otkazana, a deo zaposlenih je u međuvremneu otpušten.

Air India Express već drugi dan za redom otkazuje veliki broj polazaka nakon što je oko 300 zaposlenih, gotovo u isto vreme, otišlo na bolovanje, piše Aero Time. Slučajnost ili ne, isto je prouzrokovalo velike probleme za Air India Express koja je samo tokom 8. i 9. maja otkazala 175 polazaka.

Avio-kompanija se izvinila svim pogođenim putnicima i poziva sve koji treba da lete narednih dana da provere status svog leta i da se za pomoć obrate kontakt centru. Prevoznik je prema pisanju Reutersa preduzeo mere protiv određenog broja zaposlenih koji su u poslednjem momentu otišli na bolovanje.

NDTV piše da je 30 radnika indijskog niskotarifnog avio-prevoznika otpušteno.

Veruje se da su radnici u Air India Express organizovano u isto vreme otišli na bolovanje kako bi izrazili nezadovoljstvo uslovima zaposlenja. Jedan od najvećih problema je navodno nejednak tretman svih radnika.

Neki izvori tvrde da su zaposlenima nuđen rad na nižim pozicijama uprkos odobrenim intervjuima za više pozicije, preneo je NDTV.

10.05.2024.