Prinudno sletanje Sunwing Airlinesa u Bukurešt

Boeing 737-800 kompanije Sunwing Airlines saobraćao je 17.09.2022. za TUI Airlines Holandija na letu između Antalije i Roterdama. Napuklo vetrobransko staklo je, međutim, primoralo pilote da skrenu u Bukurešt, u Rumuniji.

Prema pisanju holandske štampe, prozor kokpita je oštećen nakon sumnje na udar ptice. Putnici su objasnili da su, nakon sletanja u Bukurešt, u avionu čekali dva sata. Avio-kompanija je obećala putnicima da će obezbediti hotelski smeštaj.

Nekoliko sati kasnije putnici su SMS porukom obavešteni da avio-kompanija nije u mogućnosti da rezerviše hotelske sobe. Putnicima takođe nije bilo dozvoljeno da napuste aerodrom zbog problema sa vizama, pa su tako bili primorani da prenoće na aerodromu.

TUI Airlines Holandija žali što nisu bili u mogućnosti da obezbede dovoljno hotelskih soba za 189 putnika: „Obavestili smo putnike da mogu da organizuju sopstveni smeštaj, a mi ćemo im naknadno vratiti novac. Žao nam je što je većina njih imala veoma neprijatnu noć na aerodromu.”

U nedelju, TUI Fly Belgium Boeing 737-800 je poleteo sa Briselskog aerodroma u Belgiji da doveze putnike iz Bukurešta u Roterdam gde je avion bezbedno sleteo u nedelju popodne.

19.09.2022.